Зміст
Інгредієнти
крупа перлова – 250 гр. печериці – 200 гр. морква – 200 гр. цибуля ріпчаста – 100 гр. олія – 3 ст л. сіль
Приготування
Свіжі гриби (бажано шампіньйони або гливи) перебрати, ретельно промити, занурюючи їх у солону воду, сполоснути холодною водою і дрібно нарізати.
Моркву очистити і натерти на крупній тертці.
Цибулю ріпчасту дрібно нашаткувати.
Подрібнені овочі та гриби окремо спасерувати на олії.
Перлову крупу ретельно перебрати, прожарити на сковороді, залити крутим окропом, дати набрякнути. Потім поставити на маленький вогонь і варити до готовності.
Кашу змішати з пасерованими овочами і подати на стіл.
Перлова каша вариться в розрахунку на 2 частини крупи – 4,5 частини води.