Запіканка з грибами і горгонзолою

Запіканка з грибами і горгонзолою

Інгредієнти на 6 порцій

сир горгонзола – 150 г
картопля – 800 г
гриби – 400 г
часник – 1 зубчик
чебрець – 10 листочків
перець чорний мелений
сіль

Для соусу

борошно пшеничне – 1 ст. ложка
бульйон грибний або курячий – 2 ст. ложки
масло вершкове – 100 г
вершки – 1 склянка
сіль

Приготування

Картоплю та гриби наріжте скибочками, бланшируйте 5 хвилин.

Листочки чебрецю дрібно порубайте. Сир наріжте кубиками.

Для соусу масло нагрійте, всипте борошно і злегка обсмажте його, не допускаючи зміни кольору. Влийте, безперервно помішуючи, гарячі бульйон і вершки, посоліть і варіть 5-7 хвилин до загустіння.

Натріть часником стінки і дно форми для запікання, потім змастіть її маслом. Картоплю та гриби посоліть, поперчіть і покладіть у форму шарами, посипаючи кожен шар чебрецем, шматочками сиру і змащуючи соусом.

Запікайте 20 хвилин при 190 °С.

При подачі розріжте запіканку на порції і викладіть на блюдо. Оформіть зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: