Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
сир горгонзола – 150 г картопля – 800 г гриби – 400 г часник – 1 зубчик чебрець – 10 листочків перець чорний мелений сіль
Для соусу
борошно пшеничне – 1 ст. ложка бульйон грибний або курячий – 2 ст. ложки масло вершкове – 100 г вершки – 1 склянка сіль
Приготування
Картоплю та гриби наріжте скибочками, бланшируйте 5 хвилин.
Листочки чебрецю дрібно порубайте. Сир наріжте кубиками.
Для соусу масло нагрійте, всипте борошно і злегка обсмажте його, не допускаючи зміни кольору. Влийте, безперервно помішуючи, гарячі бульйон і вершки, посоліть і варіть 5-7 хвилин до загустіння.
Натріть часником стінки і дно форми для запікання, потім змастіть її маслом. Картоплю та гриби посоліть, поперчіть і покладіть у форму шарами, посипаючи кожен шар чебрецем, шматочками сиру і змащуючи соусом.
Запікайте 20 хвилин при 190 °С.
При подачі розріжте запіканку на порції і викладіть на блюдо. Оформіть зеленню.