Час приготування: 45 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
пластівці вівсяні 1 стакан відвар фруктовий або вода 2 склянки горіхи рубані 4 ст. ложки родзинки і курага по 50 г мед рідкий 2 ст. ложки цедра лимона терта 1 ч. ложка сік лимонний 1 ч. ложка сіль
Приготування
Родзинки і курагу промийте, курагу дрібно наріжте.
Вівсяні пластівці розкладіть в горщики, додайте горіхи, сушені фрукти, лимонні сік і цедру, посоліть, влийте киплячий відвар або воду.
Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте кашу 30 хвилин при 180 °С. При подачі додайте мед.
Курага – висушені половинки абрикосів. Цілі плоди без кісточки називають кайсою, а плоди з кісточкою – урюком.
Курага, чорнослив, родзинки, інжир, фініки, сушені яблука та груші містять вітаміни (А, групи В), мінеральні речовини (калій, фосфор, кальцій, залізо, магній тощо.), органічні кислоти і клітковину.
Сухофрукти зміцнюють нервову систему, стимулюють кровотворення, нормалізують роботу кишечника; їх рекомендують включати в меню при багатьох захворюваннях. Їх додають в мюслі, салати, каші, основні страви, випічку, десерти, готують з них компоти.
Сухофрукти не повинні бути занадто м’якими, пересушеними або вологими, зі слідами плісняви. Оброблені спеціальними розчинами сухофрукти, які продають у магазинах і на ринках, перед вживанням потрібно промивати в гарячій воді, а потім обполіскувати холодною.