Гарбуз маринований

Гарбуз маринований

Інгредієнти

гарбуз – 700 г
гвоздика – 6 штук
перець чорний горошком – 5 штук
лавровий лист – 3 штуки
свіжий чебрець – 3 гілочки

Для розсолу (на 1 л води)

сіль – 50 г
оцет яблучний 6% – 60 мл
цукор – 60 г

Приготування

Стиглий гарбуз промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо з нього насіння і зрізаємо шкірку.

Нарізаємо м’якоть гарбуза кубиками, бланшируємо 1-2 хвилини в киплячій воді і охолоджуємо в проточній.

Кладемо в літрову банку спеції і охолоджені шматочки гарбуза.

Розчиняємо в 1 л води сіль, цукор, доводимо до кипіння. Додаємо в розсіл оцет.

Заливаємо гарбуз киплячим розсолом, стерилізуємо 15 хвилин і закатуємо.

Подобається допис? Поділіться з друзями: