Зміст
Інгредієнти
гарбуз – 700 г гвоздика – 6 штук перець чорний горошком – 5 штук лавровий лист – 3 штуки свіжий чебрець – 3 гілочки
Для розсолу (на 1 л води)
сіль – 50 г оцет яблучний 6% – 60 мл цукор – 60 г
Приготування
Стиглий гарбуз промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо з нього насіння і зрізаємо шкірку.
Нарізаємо м’якоть гарбуза кубиками, бланшируємо 1-2 хвилини в киплячій воді і охолоджуємо в проточній.
Кладемо в літрову банку спеції і охолоджені шматочки гарбуза.
Розчиняємо в 1 л води сіль, цукор, доводимо до кипіння. Додаємо в розсіл оцет.
Заливаємо гарбуз киплячим розсолом, стерилізуємо 15 хвилин і закатуємо.