Розводити баклажани почали задовго до нашої ери в Індії, де їх і сьогодні можна ще зустріти в дикому вигляді.
Зміст
Інгредієнти на 2 кг баклажанів
родіола рожева – 10 г листя лимонника – 6-7 шт.
Для заливки
вода – 250 г мед – 250 г олія – 250 г оцет фруктовий – 250 г сіль 50 г
Приготування
Для заливки необхідно в кип’яченій воді розчинити сіль, процідити і злегка охолодити. Потрібно додати мед, перемішати заливку до його повного розчинення та добавити оцет і олію.
Баклажани нарізають уздовж скибочками товщиною 1 см, солять і витримують 30 хвилин. Скибочки потрібно промити і бланширувати 5 хвилин.
Баклажани вкладають в банку шарами, укладаючи між ними тонкі скибочки родіоли рожевої і листя лимонника. Баклажани необхідно залити медовою заливкою.
Банки стерилізують і закатують кришками.