Баклажани в медовій заливці

Баклажани в медовій заливці

Розводити баклажани почали задовго до нашої ери в Індії, де їх і сьогодні можна ще зустріти в дикому вигляді.

Інгредієнти на 2 кг баклажанів

родіола рожева – 10 г
листя лимонника – 6-7 шт.

Для заливки

вода – 250 г
мед – 250 г
олія – 250 г
оцет фруктовий – 250 г
сіль 50 г

Приготування

Для заливки необхідно в кип’яченій воді розчинити сіль, процідити і злегка охолодити. Потрібно додати мед, перемішати заливку до його повного розчинення та добавити оцет і олію.

Баклажани нарізають уздовж скибочками товщиною 1 см, солять і витримують 30 хвилин. Скибочки потрібно промити і бланширувати 5 хвилин.

Баклажани вкладають в банку шарами, укладаючи між ними тонкі скибочки родіоли рожевої і листя лимонника. Баклажани необхідно залити медовою заливкою.

Банки стерилізують і закатують кришками.

Подобається допис? Поділіться з друзями: