Квасоля з овочами по-болгарськи

Квасоля з овочами по-болгарськи

Інгредієнти

квасоля стручкова зелена – 350 г
червоні помідори – 450 г
цибуля ріпчаста – 100 г
морква – 10 г
корінь петрушки – 15 г
зелень петрушки – 7 г
оцет 9% – 15 мл
цукор – 15 г
сіль – 10 г
перець чорний горошком – 1,5 г
олія для обсмажування овочів

Приготування

Зелені стручки спаржевої квасолі ретельно миємо (бажано щіткою), обрізаємо кінчики, нарізаємо шматочками завдовжки 3-4 см. Бланшуємо 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.

Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під холодною проточною водою, даємо їй стекти.

Цибулю, моркву і корінь петрушки нарізаємо дрібною соломкою і обсмажуємо в олії до золотистого кольору.

Зелень петрушки перебираємо, ретельно миємо під проточною водою, сушимо на паперових рушниках. Дуже добре додати трохи зелені кінзи, але це на ваш смак – не всім вона подобається. Зелень дрібно рубаємо.

Зрілі червоні томати миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо дольками і поміщаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і на помірному вогні варимо 15 хвилин. Додаємо обсмажені овочі, зелень, сіль, цукор і при помішуванні доводимо суміш до кипіння. Вливаємо столовий оцет.

На дно підготовлених стерилізованих банок кладемо горошки чорного гіркого перцю, потім заливаємо гарячу (95-98 °С) овочеву суміш в томатному соусі, закриваємо кришками і стерилізуємо.

Стерилізувати при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 30 хвилин, 1 л – 40 хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: