Зміст
Інгредієнти
квасоля стручкова зелена – 350 г червоні помідори – 450 г цибуля ріпчаста – 100 г морква – 10 г корінь петрушки – 15 г зелень петрушки – 7 г оцет 9% – 15 мл цукор – 15 г сіль – 10 г перець чорний горошком – 1,5 г олія для обсмажування овочів
Приготування
Зелені стручки спаржевої квасолі ретельно миємо (бажано щіткою), обрізаємо кінчики, нарізаємо шматочками завдовжки 3-4 см. Бланшуємо 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.
Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під холодною проточною водою, даємо їй стекти.
Цибулю, моркву і корінь петрушки нарізаємо дрібною соломкою і обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
Зелень петрушки перебираємо, ретельно миємо під проточною водою, сушимо на паперових рушниках. Дуже добре додати трохи зелені кінзи, але це на ваш смак – не всім вона подобається. Зелень дрібно рубаємо.
Зрілі червоні томати миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо дольками і поміщаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і на помірному вогні варимо 15 хвилин. Додаємо обсмажені овочі, зелень, сіль, цукор і при помішуванні доводимо суміш до кипіння. Вливаємо столовий оцет.
На дно підготовлених стерилізованих банок кладемо горошки чорного гіркого перцю, потім заливаємо гарячу (95-98 °С) овочеву суміш в томатному соусі, закриваємо кришками і стерилізуємо.
Стерилізувати при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 30 хвилин, 1 л – 40 хвилин.