Зміст
Інгредієнти
баклажани – 5 кг цибуля ріпчаста – 0,5 кг морква – 1 кг квасоля стручкова – 0,5 кг часник – 300 г зелень петрушки і селери – по 50 г олія для смаження – приблизно 400 мл олія для заливки – по 40 мл в кожну банку оцет столовий – 400 мл томатний сік – 500 мл сіль, перець – за смаком
Приготування
Миємо баклажани і відрізаємо плодоніжки. Потім розрізаємо їх на скибочки і бланшируємо в киплячій воді 20 хвилин.
Перебираємо стручки квасолі: видаляємо все неякісні, відрізаємо верхні і нижні кінчики разом з плодоніжками. Промиваємо в проточній воді. Розрізаємо стручки на частини довжиною 2-3 см. Підготовлену квасолю опускаємо на 2-3 хвилини в киплячу воду, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під проточною холодною водою, даємо їй стекти.
Ріпчасту цибулю і очищену моркву ріжемо соломкою. Часник пропускаємо через прес.
У велику глибоку каструлю з товстим дном наливаємо олію, розігріваємо її і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо до неї моркву і тушкуємо 5-7 хвилин. Додаємо квасолю і баклажани, томатний сік. Тушкуємо ще 10 хвилин. Додаємо до овочів сіль, перець чорний мелений, вливаємо оцет і доводимо до кипіння. Додаємо промиту рубану зелень і часник.
Гарячий салат розкладаємо по підготовленим банкам, заливаємо підігрітою і охолодженою до 70 °С олією. Закатуємо. Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.