Зміст
Інгредієнти
баклажани – 2 кг черешки селери – 600 г помідори – 1,5 кг сіль, цукор за смаком перець чорний мелений паприка мелена масло для обсмажування селери масло для соусу – 150 мл
Приготування
Миємо баклажани і видаляємо плодоніжку. Потім кладемо їх на деко-решітку і злегка змащуємо олією. Ставимо на 20 хвилин в попередньо розігріту до 190 °С духовку. Стебла селери ріжемо на смужки довжиною 3-4 см і обсмажуємо 2 хвилини на олії.
Приготування соусу
Помідори подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера. Уварюємо їх приблизно в 2 рази. За 5-10 хвилин до закінчення приготування додаємо в соус сіль, цукор, спеції і олію.
Баклажани очищаємо від шкірки і ріжемо великими скибочками. Перемішуємо з селерою.
В стерилізовані підігріті банки наливаємо трохи соусу, потім щільно укладаємо баклажани з селерою і заливаємо їх гарячим соусом.
Банки, накривши прокип’яченими кришками, стерилізуємо. Стерилізувати при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 10 хвилин, 1 л – 15 хвилин.
Потім закатуємо і ставимо охолоджуватися в перевернутому вигляді.
Для консервування краще вибирати невеликі баклажани з щільною м’якоттю.