Баклажани добре поєднуються з самими різними продуктами: з м’ясом, птицею, грибами, сиром, різними крупами, іншими овочами, а також з оливковою олією і пряностями. Найсмачнішими вважаються молоді плоди діаметром 5-8 см зі свіжим зеленим стеблом. Великі зрілі баклажани можуть виявитися гіркими, а їх м’якоть – волокнистою і грубою.
Інгредієнти на 1 кг баклажанів:
часник – 3 головки
олія – 120 мл.
сіль – 1 ст. ложка
Для заливки:
вода – 1 л.
оцет фруктовий – 500 мл.
Приготування гострої закуски з баклажанів
Для заливки воду доведіть до кипіння, влийте оцет.
Баклажани наріжте кружальцями завтовшки 1 см, посоліть і витримайте 20 хвилин.
Порціями варіть баклажани в заливці, виймайте їх шумівкою, дайте воді стекти. Підготовлені баклажани злегка обсмажте на олії і відразу щільно укладіть в банки шарами, перекладаючи кожен дрібно рубаним часником.
У наповнені банки розлийте заливку, в якій варилися баклажани. Банки пропастеризувати і закатати кришками.
При подачі посипте цю закуску меленою паприкою або рубаною свіжою зеленню.