Зміст
Інгредієнти
помідори – 1,8 кг часник – 180 г корінь хрону – 200 г сіль – 30 г цукор – 70 г оцет червоного вина – 40 мл петрушка (зелень) – 2 пучка олія – по 30 мл на кожну банку
Приготування
Миємо овочі, чистимо хрін, сушимо і пропускаємо їх через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Переливаємо отримане пюре в каструлю з товстим дном.
Додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.
Приблизно через 20 хвилин, коли цукор і сіль розчиняться, вливаємо оцет і ретельно перемішуємо.
Ставимо каструлю з овочами на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь наполовину і тушкуємо овочі 15 хвилин.
Чистимо і дрібно рубаємо часник.
Зелень перебираємо, ретельно промиваємо, сушимо і дрібно рубаємо.
У готовий соус додаємо часник і зелень, перекладаємо гарячий соус в підготовлені банки, заливаємо підігріту і охолоджену до 70 °С олію і відразу закатуємо.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.