Гострий томатний соус до м’яса

Гострий томатний соус до м'яса

Інгредієнти

помідори – 1,8 кг
часник – 180 г
корінь хрону – 200 г
сіль – 30 г
цукор – 70 г
оцет червоного вина – 40 мл
петрушка (зелень) – 2 пучка
олія – по 30 мл на кожну банку

Приготування

Миємо овочі, чистимо хрін, сушимо і пропускаємо їх через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Переливаємо отримане пюре в каструлю з товстим дном.

Додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.

Приблизно через 20 хвилин, коли цукор і сіль розчиняться, вливаємо оцет і ретельно перемішуємо.

Ставимо каструлю з овочами на вогонь, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь наполовину і тушкуємо овочі 15 хвилин.

Чистимо і дрібно рубаємо часник.

Зелень перебираємо, ретельно промиваємо, сушимо і дрібно рубаємо.

У готовий соус додаємо часник і зелень, перекладаємо гарячий соус в підготовлені банки, заливаємо підігріту і охолоджену до 70 °С олію і відразу закатуємо.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: