Зміст
Інгредієнти (на літрову банку)
кабачок молочної стиглості – 600 г перець червоний болгарський – 200 г зелень селери часник лавровий лист чорний і духмяний перець горошком
Для заливки
вода – 400 мл сіль – 15 г цукор – 20 г лимонна кислота – 5 г олія – 70 мл
Приготування
Вимитий щільний, м’ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.
Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин шкірка з перцю легко знімається. Видаляємо плодоніжки з насінням. Якщо ви запікали перець цілим, то сік, який накопичується всередині, злийте окремо в мисочку.
Кабачок очищаємо, нарізаємо великими кубиками. Якщо він молочної стиглості, насіннячка видаляємо, тільки злегка очищуємо шкірку.
Бланшуємо кабачок в киплячій підсоленій воді 2-3 хвилини. Відкидаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою. Даємо воді стекти.
Перець нарізаємо квадратними скибочками і з’єднуємо з кабачком.
Приготування заливки: розчиняємо цукор, сіль і лимонну кислоту у воді. Доводимо до кипіння, додаємо підігріту і охолоджену олію.
Готуємо банки
Cтерилізуємо, прогріваємо. На дно кожної кладемо зелень селери, 2-3 горошини духмяного перцю, 2-3 бутончики гвоздики, 1 лавровий лист, 2-3 очищених зубчика часнику. Розкладаємо по банках кабачки з перцем. Заливаємо киплячою маринадною заливаною і відразу закатуємо кришками.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді. Зберігаємо в прохолодному темному місці.