Зміст
Інгредієнти на 1 кг очищеного зеленого горошку
1,5 л. води 3 ст. л. солі 3 ст. л. цукру на 0,5 літрову банку трохи менше 1/2 ч. л. лимонної кислоти
Приготування
Очистити горошок.
Закип’ятити 1 літр води, додати туди 2 ст. л. солі і 2 ст. ложки цукру.
Засипати в киплячий розсіл горох і кип’ятити 10-15 хв. на слабкому вогні.
Відкинути на друшляк, відвар залишити.
У відвар, що залишився додати решту води (0,5 л), всипати решту сіль і цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння.
В цей час горошок розкласти по стерилізованих банках. Горошок не докладати на 3 см до горлечка банки!!!!
У кожну банку насипати лимонної кислоти (на 0,5 літрову банку трохи менше 1/2 ч. л. лимонної кислоти).
Киплячим розсолом залити банки. Закатати. Консервований зелений горошок готовий.