Лечо з грильованим перцем

Лечо з грильованим перцем

Інгредієнти

перець солодкий болгарський – 500 г
помідори з щільною м’якоттю – 400 г
цибуля ріпчаста – 100 г
сіль – 10 г
перець чорний мелений
перець свіжий гострий
вода

Приготування

Вимитий щільний, м’ясистий перець ріжемо на 4 дольки, видаляємо плодоніжки з насінням. Кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин. Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин знімаємо шкірку.

Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо соломкою. Щільні зрілі томати миємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо скибочками по 3-4 см.

Підготовлені овочі перекладаємо в каструлю з нержавіючої сталі з товстим дном, додаємо сіль, трохи чорного меленого перцю і 2-3 столові ложки води. Тушкуємо при закритій кришці на маленькому вогні 15 хвилин. Можна додати кілька кружалець гострого перцю – це на ваш смак. Тільки не забудьте видалити з гострого перчика насіння, інакше вийде зовсім вже «ядерна» суміш.

Гарячу масу дуже щільно, щоб не утворилися повітряні бульбашки, перекладаємо в стерилізовані банки. Закриваємо прокип’яченими кришками.

Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 30 хвилин, 1 л – 45 хвилин.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: