Цю страву угорської кухні в різних країнах готують по-різному, як правило, використовуючи в якості основних інгредієнтів солодкий перець, помідори і ріпчасту цибулю.
Лечо можна подати як гарнір до страв з м’яса або запропонувати в якості закуски.
Солодкий перець додають в салати, супи, другі страви, піцу, фарширують. Він добре поєднується з багатьма овочами: з помідорами, капустою, огірками, цибулею, часником, селерою та іншими, а також з кукурудзою, оливками, оливковою олією, бальзамічним, червоним винним і яблучним оцтом.
Зміст
Перший спосіб
Інгредієнти на 1,3 кг солодкого перцю
помідори – 1 кг цибуля ріпчаста – 250 г перець чорний мелений сіль 15-20 г
Приготування
Перець, видаливши насіння, наріжте соломкою. Помідори наріжте кружечками завтовшки 0,3-0,4 см. Цибулю подрібніть.
Овочі перемішайте, додайте воду, сіль, чорний перець і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.
Овочевою масою заповніть банки (зверху овочі повинні бути покриті соком).
Стерилізуйте літрові банки 25 хвилин, трилітрові – 40 хвилин. Банки закрийте, переверніть догори дном, дайте їм охолонути.
Другий спосіб
Інгредієнти на 1 кг солодкого перцю
паста томатна – 500 г цукор – 50 г сіль – 30 г
Приготування
Перець очистіть від насіння і наріжте смужками.
Томатну пасту розведіть водою у співвідношенні 1:2 і залийте перець. Додайте сіль і цукор.
Проваріть масу 10 хвилин і відразу розкладіть по банках.
Банки стерилізують, потім закривають.
Любителі гострого можуть додати в заливку часник або мелений гострий перець. Можна також додати нарізаний маленькими шматочками стручок гострого перцю без насіння.