Зміст
Інгредієнти (на банку об’ємом 750 мл)
перець – 6-7 штук (невеликих) капуста – 300 г морква – 100 г зелень кропу, часник листя смородини і хрону перець духмяний горошком лавровий лист сіль, цукор
Для заливки
вода – 1 л оцет 9% – 180 мл сіль – 25 г цукор – 40 г олія – 50 мл
Приготування
Плоди перцю миємо, видаляємо плодоніжки з насінням. На 3-4 хвилини опускаємо перець в киплячу воду. Потім відкидаємо його на друшляк. Охолоджуємо.
Капусту шаткуємо соломкою.
Моркву чистимо, ріжемо соломкою. Дрібно рубаємо кріп.
У глибокій сковороді до напівготовності тушкуємо капусту і моркву (приблизно 20 хвилин). В кінці тушкування додаємо сіль, трохи цукру, рубаний кріп.
Фаршируємо перець тушкованими овочами.
У підготовлені стерилізовані банки кладемо зубчики часнику, по листку смородини і хрону, 3-5 горошин духмяного перцю, по одному лавровому листу.
Щільно укладаємо фарширований перець і заливаємо киплячою маринадною заливкою.
Доводимо до кипіння і додаємо 50 мл прогрітого і охолодженого до 70 °С олії.
Закатуємо і охолоджуємо банки в перевернутому вигляді.