Перець, фарширований тушкованими овочами

Перець, фарширований тушкованими овочами

Інгредієнти (на банку об’ємом 750 мл)

перець – 6-7 штук (невеликих)
капуста – 300 г
морква – 100 г
зелень кропу, часник
листя смородини і хрону
перець духмяний горошком
лавровий лист
сіль, цукор

Для заливки

вода – 1 л
оцет 9% – 180 мл
сіль – 25 г
цукор – 40 г
олія – 50 мл

Приготування

Плоди перцю миємо, видаляємо плодоніжки з насінням. На 3-4 хвилини опускаємо перець в киплячу воду. Потім відкидаємо його на друшляк. Охолоджуємо.

Капусту шаткуємо соломкою.

Моркву чистимо, ріжемо соломкою. Дрібно рубаємо кріп.

У глибокій сковороді до напівготовності тушкуємо капусту і моркву (приблизно 20 хвилин). В кінці тушкування додаємо сіль, трохи цукру, рубаний кріп.

Фаршируємо перець тушкованими овочами.

У підготовлені стерилізовані банки кладемо зубчики часнику, по листку смородини і хрону, 3-5 горошин духмяного перцю, по одному лавровому листу.

Щільно укладаємо фарширований перець і заливаємо киплячою маринадною заливкою.

Доводимо до кипіння і додаємо 50 мл прогрітого і охолодженого до 70 °С олії.

Закатуємо і охолоджуємо банки в перевернутому вигляді.

Подобається допис? Поділіться з друзями: