Перець в томатному соусі

Перець в томатному соусі

Інгредієнти

перець солодкий болгарський – 4 кг
помідори з щільною м’якоттю – 2 кг
перець гострий – 2 невеликих стручка
часник очищений – 1/2 склянки
цукор – 100 г
сіль – 75 г
олія – 180 мл
оцет 9% – 70 мл

Приготування

Вимитий щільний, м’ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.

Дістаємо його, перекладаємо в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин знімаємо шкірку.

Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібною соломкою (при цьому бажано надіти гумові рукавички).

Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через спеціальний прес для часнику.

Олію прогріваємо і охолоджуємо приблизно до 70 °С.

Приготування соусу: помідори пропускаємо через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Отриману масу доводимо до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин, проціджуємо через сито. Додаємо цукор, сіль, олію, гострий перець, часник і кип’ятимо ще 5 хвилин. У киплячий томатний соус вливаємо оцет і кладемо перець, доводимо до кипіння і кип’ятимо ще 5-7 хвилин.

Підготовлені стерилізовані банки заповнюємо перцем, заливаємо киплячим соусом, відразу закатуємо прокип’яченими кришками.

Перевертаємо і вкутуємо банки в плед на кілька годин до повного охолодження.

Зберігаємо в прохолодному темному місці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: