Зміст
Інгредієнти
перець солодкий болгарський – 4 кг помідори з щільною м’якоттю – 2 кг перець гострий – 2 невеликих стручка часник очищений – 1/2 склянки цукор – 100 г сіль – 75 г олія – 180 мл оцет 9% – 70 мл
Приготування
Вимитий щільний, м’ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.
Дістаємо його, перекладаємо в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин знімаємо шкірку.
Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо дрібною соломкою (при цьому бажано надіти гумові рукавички).
Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через спеціальний прес для часнику.
Олію прогріваємо і охолоджуємо приблизно до 70 °С.
Приготування соусу: помідори пропускаємо через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера. Отриману масу доводимо до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин, проціджуємо через сито. Додаємо цукор, сіль, олію, гострий перець, часник і кип’ятимо ще 5 хвилин. У киплячий томатний соус вливаємо оцет і кладемо перець, доводимо до кипіння і кип’ятимо ще 5-7 хвилин.
Підготовлені стерилізовані банки заповнюємо перцем, заливаємо киплячим соусом, відразу закатуємо прокип’яченими кришками.
Перевертаємо і вкутуємо банки в плед на кілька годин до повного охолодження.
Зберігаємо в прохолодному темному місці.