Помідори, консервовані з огірками і перцем

Помідори, консервовані з огірками і перцем

Інгредієнти на 1 кг помідорів

1 кг огірків
0,5 кг солодкого перцю
20 листя вишні і чорної смородини
2 лаврових листа
пучок кропу
пучок петрушки
10 зубчиків часнику
4 ст. ложки солі
4 ст. ложки цукру
4 ст. ложки 9% оцту

Приготування

Овочі вимити, в помідорів і перцю видалити плодоніжки, в огірків обрізати кінчики. На дно 3-літрової банки покласти по 3-5 листів смородини, вишні, лавровий лист, зелень кропу і петрушки, нарізаний корінь хріну.

На одну третю наповнити банку огірками, ще на одну третю – помідорами, і останній простір заповнити солодким перцем. Залити наповнену банку окропом, накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин.

Потім обережно злити воду, знову залити окропом і залишити на 10-15 хвилин. Після цього злити воду, всипати в банку 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки оцту, 3 – 5 зубчиків часнику.

Залити вміст в банках окропом, закатати. Перевернути банку вверх дном і накрити. Після повного охолодження банку повернути в нормальне положення.

Подобається допис? Поділіться з друзями: