Помідори в томатному соку із спеціями

Помідори в томатному соку із спеціями

Інгредієнти на 3,5 кг помідорів

2,5 кг стиглих помідорів для томатного соку
0,5 стакана солі
пучок петрушки
пучок кропу
5 листків хріну
8-10 зубчиків часнику
3 стручки гіркого перцю
5 лаврових листів
5 ст. ложок солі

Приготування

Відсортувати помідори за розміром і кольором, видалити плодоніжки. Помідори для томатного соку вимити, розрізати на 2-4 частини, пропустити через м’ясорубку.

Нагріти майже до кипіння і гарячими протерти через сито. Протерте пюре помістити в чисту емальовану каструлю, поставити на вогонь і кип’ятити 3 – 5 хвилин, додавши в кінці варива на 1 л соку 2 ст. ложки солі.

На дно підготовлених стерилізованих 3 – літрових банок покласти одну третю частини спецій і зелені, потім до половини банок — помідори, на них — ще одну третю частини спецій і зелені і знову помідори, які зверху необхідно накрити частиною спецій і зелені, що залишилася. Наповнену банку залити гарячим томатним соком, накрити кришкою.

Стерилізувати 20 – 25 хвилин закатати.

Подобається допис? Поділіться з друзями: