Зміст
Інгредієнти на 3,5 кг помідорів
2,5 кг стиглих помідорів для томатного соку 0,5 стакана солі пучок петрушки пучок кропу 5 листків хріну 8-10 зубчиків часнику 3 стручки гіркого перцю 5 лаврових листів 5 ст. ложок солі
Приготування
Відсортувати помідори за розміром і кольором, видалити плодоніжки. Помідори для томатного соку вимити, розрізати на 2-4 частини, пропустити через м’ясорубку.
Нагріти майже до кипіння і гарячими протерти через сито. Протерте пюре помістити в чисту емальовану каструлю, поставити на вогонь і кип’ятити 3 – 5 хвилин, додавши в кінці варива на 1 л соку 2 ст. ложки солі.
На дно підготовлених стерилізованих 3 – літрових банок покласти одну третю частини спецій і зелені, потім до половини банок — помідори, на них — ще одну третю частини спецій і зелені і знову помідори, які зверху необхідно накрити частиною спецій і зелені, що залишилася. Наповнену банку залити гарячим томатним соком, накрити кришкою.
Стерилізувати 20 – 25 хвилин закатати.