В’ялені помідори з розмарином і чебрецем

В'ялені помідори з розмарином і чебрецем

Інгредієнти

помідори
розмарин
чебрець
часник
оливкова олія

Приготування

Використовуємо ті ж сорти помідорів, що і для маринування, – «сливка» або «дамські пальчики». Головне, щоб вони були м’ясистими і з мінімальним вмістом соку.

Помідори миємо, сушимо і розрізаємо вздовж на 3-4 скибочки. Розігріваємо духовку до 130 °С. Кладемо на деко пергаментний папір, на неї укладаємо скибочки помідорів. Ставимо деко в духовку на 4 години і залишаємо злегка прочиненими дверцята.

Через 4 години охолоджуємо помідори в вимкненій духовці, перекладаємо їх в чисту банку. Додаємо пару гілочок розмарину, чебрецю, кілька зубчиків часнику і заливаємо помідори оливковою олією.

Є ще один рецепт в’ялення томатів. Він належить всесвітньо відомому шеф кухарю Нобу Мацусіха. Для в’ялення помідорів за цим рецептом знадобляться міцні круглі томати з хвостиками. Зі зворотного боку плодоніжки робимо хрестоподібний надріз (надрізаємо тільки шкірочку).

Обшпарюємо помідори окропом і акуратно знімаємо шкірку, залишаючи при цьому хвостики. Розігріваємо духовку до 100°С, застилаємо деко пергаментом, кладемо на нього помідори і ставимо в’ялитися на 4,5 години.

Витягаємо помідори з духовки і залишаємо їх підв’ялитись на свіжому повітрі ще на 6 годин (зрозуміло, тільки в сонячну погоду… і тільки влітку).

Приготувавши помідори таким чином, ви отримаєте чудовий гарнір для смаженої телятини або відмінну основу для салату або закуски. Також вони підходять для начинки піци або для бутербродів.

Подобається допис? Поділіться з друзями: