Зміст
Інгредієнти
помідори розмарин чебрець часник оливкова олія
Приготування
Використовуємо ті ж сорти помідорів, що і для маринування, – «сливка» або «дамські пальчики». Головне, щоб вони були м’ясистими і з мінімальним вмістом соку.
Помідори миємо, сушимо і розрізаємо вздовж на 3-4 скибочки. Розігріваємо духовку до 130 °С. Кладемо на деко пергаментний папір, на неї укладаємо скибочки помідорів. Ставимо деко в духовку на 4 години і залишаємо злегка прочиненими дверцята.
Через 4 години охолоджуємо помідори в вимкненій духовці, перекладаємо їх в чисту банку. Додаємо пару гілочок розмарину, чебрецю, кілька зубчиків часнику і заливаємо помідори оливковою олією.
Є ще один рецепт в’ялення томатів. Він належить всесвітньо відомому шеф кухарю Нобу Мацусіха. Для в’ялення помідорів за цим рецептом знадобляться міцні круглі томати з хвостиками. Зі зворотного боку плодоніжки робимо хрестоподібний надріз (надрізаємо тільки шкірочку).
Обшпарюємо помідори окропом і акуратно знімаємо шкірку, залишаючи при цьому хвостики. Розігріваємо духовку до 100°С, застилаємо деко пергаментом, кладемо на нього помідори і ставимо в’ялитися на 4,5 години.
Витягаємо помідори з духовки і залишаємо їх підв’ялитись на свіжому повітрі ще на 6 годин (зрозуміло, тільки в сонячну погоду… і тільки влітку).
Приготувавши помідори таким чином, ви отримаєте чудовий гарнір для смаженої телятини або відмінну основу для салату або закуски. Також вони підходять для начинки піци або для бутербродів.