В’ялені помідори

В'ялені помідори

Інгредієнти

помідори – скільки ви вважаєте за потрібне. Бажано брати помідорки подрібніше – швидше дійдуть до потрібної кондиції
трави – орегано, базилік, майоран, розмарин, чебрець (можна не мучитися і просто взяти суміш “Прованські трави”)
морська або звичайна сіль
олія (соняшникова або оливкова)
пара головок часнику

Приготування

Помідорки ріжемо навпіл, видаляємо насіння і плодоніжки. Кладемо на деку, посипаємо травами, сіллю, збризкуємо маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 130 градусів. В’ялим протягом 3-5 годин (залежно від духовки).

Ті помідорки, які ви не з’їсте відразу, складаємо шарами в банку, перекладаючи тонкими пластинками часнику, і заливаємо маслом. У такому вигляді продукт може зберігатися кілька тижнів а то й півроку.

Подобається допис? Поділіться з друзями: