З такою стравою як молочний суп з макаронами наша перша зустріч відбувається в ранньому дитинстві, напевно немає такої родини в якій цей ситний молочний суп не варився. І так традиція молочного супу з покоління в покоління твердо крокує століттями і з виразом: “Для мене моя мама варила, потім я сама стала варити смачний супчик з черепашками, ріжками або бантиками для своїх діток”.
Мені подобається рецепт молочний суп з макаронами більш густої консистенції, тоді створюється враження, що це і не суп зовсім, а макарони в ніжному молочному солодкому соусі. У такий суп я часто додаю горішки або цукати, виходить трохи незвично і незвично, але зате супчик стає таким ошатним і ще смачнішим. Дітки просто відірватися від нього не можуть, і весь час просять добавки. Особливо смачний суп з макаронами, приготований на жирних вершках. Саме його я і пропоную вам приготувати.
Зміст
Інгредієнти:
молоко – 1 л.
макаронні вироби “Мушлі” або інші макарони – 200 гр.
сіль – одна хороша щіпка
цукор – 3 ч.л. або за смаком
вершкове масло – 1 ч.л.
волоські горіхи (чищені) або цукати – 100 гр.
Як зварити молочний суп з макаронами, приготування та поради
Для молочного супу слід вибирати макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Бо інакше макарони в супі розповзуться, і вийде не суп, а гливка каша. Якщо ж вам попалися макаронні вироби зі змішаної борошна, то доречніше відварити макарони окремо до напівготовності, а потім їх промити і в такому вигляді вводити їх в кипляче молоко.
Так як ми вибирали правильні “Мушлі”, то і варити суп будемо за всіма правилами. Каструлю всередині сполоснемо водою і тільки після цього влиємо в неї молоко. Цю процедуру необхідно проробляти щоб уникнути пригорання молока на дно каструлі.
Поставимо каструлю на плиту на слабкий вогонь, додамо в молоко щіпку солі і доведемо до кипіння.
Коли молоко закипить, почнемо потроху висипати макарони.
Перемішаємо молочний суп і будемо відварювати макарони протягом 10 хвилин при періодичному помішуванні.
Порада: щоб молоко не втекло, при піднятті “шапки”, капніть на неї холодною водою, «шапка» відразу ж опаде і більше не підніметься.
Коли макарони будуть майже готові, додамо в каструлю з молочним супом цукор і ложку вершкового масла.
Перемішаємо молочний бульйон і дамо йому закипіти.
Знімемо суп з плити і відразу розіллємо по тарілках.
Волоські (або інші) горіхи слід почистити, подрібнити і за бажанням додати прямо в тарілки. Теж саме можна зробити і з цукатами.
Приготування молочного супу з макаронами