Готуються домашні шпроти дуже і дуже просто, а за смаком від магазинних не відрізняються, виходить не тільки дуже смачно, але ще й вигідно.
Зміст
Інгредієнти
0,5 кг дрібної риби (кільки, сардин і т.п.) 100 гр. олії (по можливості без запаху) 3 пакетики чорного чаю 1 бульйонний кубик (будь-який)
Приготування
У риби видаліть голову і черевце.
3 пакетика чаю заваріть однією склянкою крутого окропу і дайте настоятися 15-20 хвилин.
Рибу рівними шарами розкладіть на сковорідці, залийте рибу заваркою, що вийшла, покришіть туди ж бульйонний кубик і додайте 100 грам олії. Тушити рибу на самому маленькому вогні під кришкою поки не випарується вся рідина приблизно 50-60 хвилин. У сковорідці повинні залишитися тільки масло і рибка.
От і все – шпроти домашнього приготування готові.