Щука фарширована

Щука фарширована

Інгредієнти

щука (або судак) вагою близько 700 г
100 г хліба
200 мл молока
1 яйце
150 г цибулі
1-2 ст.л. відвареного рису (за бажанням)
зелень за смаком
майонез
сіль
перець

Приготування

Якщо використовуєте заморожену рибу, перед приготуванням її треба добре розморозити.

Щуку почистити (черевце не розрізають), плавники не вирізати, голову відокремити, зябра видалити. По колу зробити надрізи, відокремлюючи шкуру від м’яса. Обережно, не кваплячись зняти шкірку. Шкура відділяється досить легко.

У основи хвоста відрубати кістку. З риби видалити нутрощі. М’ясо відділити від кісток (воно відділяється дуже легко).

Хліб замочити в молоці. Через м’ясорубку пропустити м’ясо 2-3 рази, хліб, цибулю (можна все подрібнити в блендері). Зелень дрібно покришити. Змішати м’ясо, цибулю, хліб, рис, зелень, посолити, поперчити, додати яйце. Добре перемішати.

Отриману масу фаршируємо шкірку (щільно набивати не треба, інакше шкурка може лопнути).

Викладаємо на фольгу (фольгу можна трохи змастити олією), докласти голову. Загорнути у фольгу. Поставити в духовку.

Запікати при температурі 180 градусів протягом години. Повністю охолодити, і тільки тоді фольгу розгорнути. Подавати щуку холодною.

Прикрасити за смаком.

Подобається допис? Поділіться з друзями: