Час приготування: 60 хвилин
Вихід: 4 порції
Тушкована в томатному соусі картопля – це смачний пікантний гарнір до різних м’ясних або рибних страв.
Зміст
Інгредієнти для картоплі в томаті
картопля – 800 г.
помідори – 4 шт.
цибулини – 2 шт.
часник – 3 зубки
перець чилі – 0,5 шт.
селера – 1 стебло
томатна пасти – 1 ст.л.
сіль і перець за смаком
лавровий листок – 2 шт.
оливкова олія – 2 ст.л.
кілька гілочок кропу
Приготування картоплі в томаті
Для приготування цієї смачної страви найкраще підійде жовта картопля середнього розміру. Кількість перцю чилі можна коригувати на свій смак, а замість стебла селери можна використовувати нарізаний шматочками корінь селери.
Картоплю очистити і нарізати шматочками. Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити. Помідори нарізати шматочками і подрібнити в блендері. Розігріти велику сковороду з оливковою олією і обсмажити картоплю з цибулею і часником на середньому вогні 10 хвилин.
Додати подрібнені помідори, нарізати шматочками селеру і перець чилі, подрібнити кріп. Потім додати томатну пасту, сіль і перець за смаком і лавровий лист. Додати воду – соус повинен злегка покрити картоплю. Накрити кришкою і готувати на повільному вогні 35-40 хвилин. Готову страву подавати з будь-якою зеленню.