Паска з горіхами і цукатами

Паска з горіхами і цукатами

Інгредієнти на 10 порцій

борошно пшеничне – 1 кг
молоко – 380 г
яйця – 5 шт.
масло вершкове – 300 г
цукор – 640 г
дріжджі – 50 г
сіль – 3/4 ч. ложки
родзинки – 150 г
цукати – 150 г
горіхи – 50 г
ванілін розведений – 7-8 крапель
яйце для змащування – 1 шт.
яєчні білки для глазурі – 2 шт.

Приготування

У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте 1/2 борошна, розмішайте. Опару накрийте рушником і поставте в тепле місце для бродіння. Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї сіль, розтерті з 270 г цукру жовтки, розведений в гарячій воді ванілін, злегка розтоплене масло і борошно, що залишилося. Тісто добре вимісіть, знову поставте в тепле місце і дайте ще раз піднятися до збільшення в об’ємі в 2 рази.

У готове тісто додайте обсушені родзинки, нарізані цукати, рубані горіхи, перемішайте і обережно введіть збиті білки.

Форми добре змастіть маслом, дно закрийте промасленим з обох сторін пергаментом, а стінки обсипте борошном. Заповніть форми тістом на 1/3, для більш щільної паски – на 1/2 висоти. Поставте форми в тепле місце і накрийте рушником.

Коли тісто підніметься на 3/4 висоти форми, змастіть верх пасок яйцем і випікайте 50-60 хвилин при 210 °С.

Готові паски змастіть збитими з цукром яєчними білками і посипте кондитерської посипкою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: