Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
борошно пшеничне – 1 кг молоко – 380 г яйця – 5 шт. масло вершкове – 300 г цукор – 640 г дріжджі – 50 г сіль – 3/4 ч. ложки родзинки – 150 г цукати – 150 г горіхи – 50 г ванілін розведений – 7-8 крапель яйце для змащування – 1 шт. яєчні білки для глазурі – 2 шт.
Приготування
У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте 1/2 борошна, розмішайте. Опару накрийте рушником і поставте в тепле місце для бродіння. Коли опара збільшиться вдвічі, додайте в неї сіль, розтерті з 270 г цукру жовтки, розведений в гарячій воді ванілін, злегка розтоплене масло і борошно, що залишилося. Тісто добре вимісіть, знову поставте в тепле місце і дайте ще раз піднятися до збільшення в об’ємі в 2 рази.
У готове тісто додайте обсушені родзинки, нарізані цукати, рубані горіхи, перемішайте і обережно введіть збиті білки.
Форми добре змастіть маслом, дно закрийте промасленим з обох сторін пергаментом, а стінки обсипте борошном. Заповніть форми тістом на 1/3, для більш щільної паски – на 1/2 висоти. Поставте форми в тепле місце і накрийте рушником.
Коли тісто підніметься на 3/4 висоти форми, змастіть верх пасок яйцем і випікайте 50-60 хвилин при 210 °С.
Готові паски змастіть збитими з цукром яєчними білками і посипте кондитерської посипкою.