Ромова баба

Ромова баба

Інгредієнти

Для тіста

500 г борошна
100 г цукру
100 г масла або маргарину
1 яйце
2 г солі
1 ст. ложка дріжджів
150 мл молока, ванілін за смаком

Для сиропу

2 ст. ложки цукру
2 ст. ложки води
1 ч. ложка коньяку
2 г ромової есенції

Для помадки

150 г цукру
2 ст. ложки води

Приготування

Дріжджі розвести в підігрітому молоці, додати половину борошна, цукор і розмішати, щоб маса була однорідною. Накрити її серветкою й поставити в тепле місце на 2 год для бродіння. Під час бродіння опара має збільшитися в об’ємі в 2—3 рази.

У готову опару покласти цукор, ванілін, сіль, борошно й місити тісто доти, поки воно не буде відставати від стінок посудини. Додати до тіста розтоплене вершкове масло або маргарин і продовжувати місити до одержання однорідної маси. Накрити серветкою й знов поставити в тепле місце на 2 год. Під час бродіння тісто слід 2-3 рази обім’яти.

Тісто викласти на стіл, поділити на порції і покласти в змащені жиром форми. Коли баби підійдуть, поставити їх у духовку й випікати при температурі 200-220 °С.

Охолоджені баби вийняти з форми, просочити сиропом і покрити помадкою.

Подобається допис? Поділіться з друзями: