Пшеничний хліб на йогурті

Пшеничний хліб на йогурті

45 хвилин + бродіння (духовка), 2 години (хлібопічка)

Інгредієнти на 700 г

борошно пшеничне – 350 г
йогурт натуральний – 250 мл
молоко – 30 мл
масло вершкове – 50 г
дріжджі швидкодіючі – 1 1/2 ч. ложки
цукор – 1 ст. ложка
сіль – 1 ч. ложка

Приготування

У форму для хліба налийте йогурт і молоко. Насипте борошно так, щоб рідина повністю була вкрита ним. У різні кути форми покладіть сіль, цукор, розм’якшене масло.

В центрі форми, зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі.

Встановіть швидкий режим, «темна скоринка». Натисніть кнопку «старт».

Якщо ви використовуєте духовку, з перерахованих продуктів замісити тісто. Дайте йому піднятися, ще раз вимісіть і перекладіть у форму або лист, змащені маслом. Після відстойки випікайте хліб до готовності при 210 °С.

Подобається допис? Поділіться з друзями: