25 хвилин + замішування і бродіння
Зміст
Інгредієнти на 750 г
Для опари
борошно пшеничне – 140 г дріжджі швидкодіючі – 1/2 ч. ложки вода тепла – 3 ст. ложки вода холодна – 4 ст. ложки
Для тіста
борошно пшеничне – 270 г дріжджі швидкодіючі – 1/2 ч. ложки вода кімнатної температури – 1 стакан олія оливкова – 2 ст. ложки сіль
Приготування
Чіабатта – італійський білий хліб з дріжджового тіста. У тісто для нього додають оливкове масло, іноді молоко, а також прянощі.
Для опари дріжджі змішайте з теплою водою і дайте їм постояти 5 хвилин. У борошно додайте дріжджі з водою і перемішайте все до однорідної маси. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі для бродіння.
Для тіста дріжджі змішайте з теплою водою. Додайте опару, воду, масло, сіль і замісіть тісто. Викладіть його в змащену маслом ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину.
Коли тісто підніметься і збільшиться приблизно вдвічі, розділіть його на 2 частини, викладіть на пергамент довжиною 25 см і присипте борошном.
Накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 1 годину.
За 30 хвилин до випікання розігрійте духовку до 220 °С. Випікайте чіабатту 25 хвилин.