Якщо ви справжній поціновувач вишуканих, але корисних страв, то вам прийдеться до смаку рецепт з іспанської кухні. Для цього зовсім не обов’язково їхати до Іспанії. До вашої уваги – колоритна іспанська страва – рис з птицею. Це цілком повноцінна страва, яка обов’язково стане окрасою вашого столу.
Зміст
Інгредієнти для рису по-іспанськи з птицею
рис довгозернистий – 1 стакан філе курки або індички – 400 гр. морква – 2 шт. перець паприка – 1 шт. зелений горошок (свіжий або морожений) – 1/2 склянки кукурудза (консервована) – 1/2 склянки порошок карі – 1/2 ч. л. сіль масло
Приготування рису по-іспанськи з птицею
У каструлі підігріти 1 ложку масла, додати рис і помішувати, поки рис не стане прозорим. Додати 2 склянки окропу, перемішати, посолити, дати закипіти. Потім зробити вогонь якомога меншим, закрити каструлю кришкою з отвором і варити 15 хвилин. Під час варіння перемішувати рис не потрібно. Виключити рис, залишити ще на 5-10 хвилин.
Тим часом м’ясо порізати невеликими кубиками, покласти в розігріту з маслом сковороду. Смажити, поки м’ясо не стане білим. Потім додати порізану дрібною соломкою моркву, сіль і карі.
Смажити, час від часу помішуючи, поки м’ясо і морква не почнуть підрум’янюватися. Додати порізаний кубиками перець, горошок і кукурудзу, тушкувати все разом приблизно 5 хвилин.
Викласти на тарілки рис, а наверх овочі з м’ясом. Або додати овочі з м’ясом в каструлю, перемішати з рисом, розкласти на тарілки.