Рис по-іспанськи з птицею

Рис по-іспанськи з птицею

Якщо ви справжній поціновувач вишуканих, але корисних страв, то вам прийдеться до смаку рецепт з іспанської кухні. Для цього зовсім не обов’язково їхати до Іспанії. До вашої уваги – колоритна іспанська страва – рис з птицею. Це цілком повноцінна страва, яка обов’язково стане окрасою вашого столу.

Інгредієнти для рису по-іспанськи з птицею

рис довгозернистий – 1 стакан
філе курки або індички – 400 гр.
морква – 2 шт.
перець паприка – 1 шт.
зелений горошок (свіжий або морожений) – 1/2 склянки
кукурудза (консервована) – 1/2 склянки
порошок карі – 1/2 ч. л.
сіль
масло

Приготування рису по-іспанськи з птицею

У каструлі підігріти 1 ложку масла, додати рис і помішувати, поки рис не стане прозорим. Додати 2 склянки окропу, перемішати, посолити, дати закипіти. Потім зробити вогонь якомога меншим, закрити каструлю кришкою з отвором і варити 15 хвилин. Під час варіння перемішувати рис не потрібно. Виключити рис, залишити ще на 5-10 хвилин.

Тим часом м’ясо порізати невеликими кубиками, покласти в розігріту з маслом сковороду. Смажити, поки м’ясо не стане білим. Потім додати порізану дрібною соломкою моркву, сіль і карі. Смажити, час від часу помішуючи, поки м’ясо і морква не почнуть підрум’янюватися. Додати порізаний кубиками перець, горошок і кукурудзу, тушкувати все разом приблизно 5 хвилин.

Викласти на тарілки рис, а наверх овочі з м’ясом. Або додати овочі з м’ясом в каструлю, перемішати з рисом, розкласти на тарілки.

Приготування рису по-іспанськи: відео

Подобається допис? Поділіться з друзями: