Час приготування – 55 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
броколі – 500 г масло вершкове – 2 ст. ложки цибуля ріпчаста – 1 головка цибуля-порей (біла частина) – 2 стебла помідор – 1 шт. бульйон курячий – 3 склянки молоко – 1 стакан вершки густі – 6 ст. ложок сир твердий тертий – 180 г перець чорний мелений сіль
Приготування
Броколі розділіть на суцвіття, відкладіть трохи для оформлення. Помідор розрізати на 4 частини.
Ріпчасту цибулю і цибулю-порей дрібно порубаєте і спасеруйте на розігрітому маслі без зміни кольору.
Додайте броколі, помідори, влийте бульйон і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні 15-20 хвилин.
Суміш злегка остудіть, перелийте в міксер або кухонний комбайн і збийте до отримання однорідної маси.
Знову перелийте суп в каструлю, додайте молоко, вершки, посоліть, поперчіть і, помішуючи, доведіть до кипіння. Всипте сир, суп перемішайте і зніміть з вогню.
Суцвіття броколі, що залишилися, залийте киплячою водою і бланшируйте 5-6 хвилин. Відкиньте броколі на друшляк, потім розріжте кожне суцвіття уздовж навпіл.
При подачі розлийте суп в підігріті тарілки і оформіть броколі.