Зміст
Інгредієнти
2 морквини 6 яєць курячих 5 картоплин 1 червоний маринований болгарський перець 1 яблуко 2 огірки солоних горошок зелений сіль майонез
Приготування
Очищаємо від шкірки моркву і картоплю.
Зварюємо овочі в пароварці або в каструлі під кришкою в невеликій кількості підсоленої води.
Зварені овочі викладаємо на тарілку, щоб вони при кімнатній температурі охололи.
Дістаємо з банки солоні огірки і нарізаємо їх кубиками. Слідом так само нарізаємо моркву і картоплю.
Викладаємо всі нарізані овочі в салатницю і додаємо зелений горошок без розсолу.
Яблуко очищаємо від шкірки, прибираємо серцевину і натираємо на крупній тертці. Додаємо в салат.
Трохи посолимо, заправимо майонезом і вирівнюємо ложкою поверхню. Важливо, щоб ваша салатниця, в яку ви будете викладати салат, була з плоским дном і циліндричної форми.
Тепер перевертаємо салатницю з салатом, щільно утрамбованим – на плоску тарілку.
Починаємо варити яйця. Варимо їх круто, щоб не розпливалися потім. Звареним яйцям даємо охолонути під струменем холодної води, і очищаємо від шкаралупи.
Розрізаємо кожне яйце вздовж на дві половинки, і виймаємо жовтки. Подрібнюємо жовтки на дрібній тертці або протираємо через сито.
Білки викладаємо так по колу, щоб була нагорі опукла сторона. У центр салату насипаємо подрібнені жовтки.
З червоного перцю починаємо вирізати стрілки для наших годин. Так само, вирізаємо з перцю полосочки для римських цифр. Щоб вся краса у нас не відвалювалася, попередньо потрібно змастити майонезом поверхню яєць, він виступатиме в ролі клею. Розміщуємо стрілки на годиннику таким чином, щоб було за часом без п’яти дванадцять.
Смачний, красивий і святковий салат “Новорічні куранти” готовий!