Піца “Маргарита”

Піца "Маргарита"

Цю піцу з помідорами, моцарелою і базиліком, які символізують кольори італійського прапора, вперше приготували в Неаполі в 1889 році для італійського короля Умберто I і його дружини Маргарити Савойської: царським особам хотілося спробувати настільки популярне у бідняків блюдо. Через деякий час триколірна піца була названа на честь королеви, якій вона особливо сподобалася.

Час приготування – 1 годину плюс бродіння

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста

борошно пшеничне – 250 г
тепла вода – 100 г
дріжджі швидкодіючі – 7 г
олія оливкова – 4 ст. ложки
сіль – 1 ч. ложка

Для начинки

помідори – 200 г
сир моцарела – 200 г
сир пармезан тертий – 50 г
олія оливкова – 3 ст. ложки
часник – 2 зубчики
базилік
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Дріжджі розведіть в невеликій кількості теплої води, додайте 2 столові ложки борошна, перемішайте, залиште на півгодини. Додайте масло, сіль, решту води, борошно і вимісіть тісто.

Помістіть тісто на годину-півтори в тепле місце, знову вимісіть і розкачайте в круглий пласт товщиною не більше 6 мм.

Викладіть тісто на змащений олією лист, зверху покладіть очищені і нарізані кружечками помідори, потім кружальця моцарели, посоліть і поперчіть. Додайте дрібно нарізані часник і базилік, посипте тертим пармезаном і знову збризніть маслом.

Випікайте 25 хвилин при 180 °С.

Подобається допис? Поділіться з друзями: