Цю піцу з помідорами, моцарелою і базиліком, які символізують кольори італійського прапора, вперше приготували в Неаполі в 1889 році для італійського короля Умберто I і його дружини Маргарити Савойської: царським особам хотілося спробувати настільки популярне у бідняків блюдо. Через деякий час триколірна піца була названа на честь королеви, якій вона особливо сподобалася.
Час приготування – 1 годину плюс бродіння
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
Для тіста
борошно пшеничне – 250 г тепла вода – 100 г дріжджі швидкодіючі – 7 г олія оливкова – 4 ст. ложки сіль – 1 ч. ложка
Для начинки
помідори – 200 г сир моцарела – 200 г сир пармезан тертий – 50 г олія оливкова – 3 ст. ложки часник – 2 зубчики базилік перець чорний мелений сіль
Приготування
Дріжджі розведіть в невеликій кількості теплої води, додайте 2 столові ложки борошна, перемішайте, залиште на півгодини. Додайте масло, сіль, решту води, борошно і вимісіть тісто.
Помістіть тісто на годину-півтори в тепле місце, знову вимісіть і розкачайте в круглий пласт товщиною не більше 6 мм.
Викладіть тісто на змащений олією лист, зверху покладіть очищені і нарізані кружечками помідори, потім кружальця моцарели, посоліть і поперчіть. Додайте дрібно нарізані часник і базилік, посипте тертим пармезаном і знову збризніть маслом.
Випікайте 25 хвилин при 180 °С.