Проста і швидка в приготуванні піца на кефірі.
Тісто для основи піци готуємо на кефірі з майонезом і яйцями. Основу заздалегідь не випікаємо, а збираємо піцу повністю з начинкою і запікаємо в духовці. Начинку приготуємо традиційну, з ковбаси, помідорів і сиру, але, в принципі, взяти можна будь-яку начинку на ваш смак.
Зміст
Інгредієнти
стакан кефіру 100 грам майонезу 2 сирих яйця чайна ложечка соди 6 столових ложок борошна трохи солі і цукру за смаком
Для начинки
200 грам ковбаси (вареної або копченої) цибулина 3 невеликих свіжих помідори 200 грам сиру твердого за смаком спеції олія
Приготування
Перемішуємо кефір із содою і залишаємо на 15 хвилин. Яйця збиваємо з майонезом, цукром, сіллю, виливаємо цю суміш в кефір, додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Змащуємо олією форму для піци і виливаємо в неї тісто.
Цибулю, ковбасу нарізаємо шматочками і злегка обсмажуємо одночасно на сковороді, з додаванням олії. Нарізаємо помідори часточками, сир натираємо на тертці.
На тісто викладаємо рівномірно ковбасу з цибулею, розкладаємо помідори, посипаємо все сиром. Ставимо форму з піцою в розігріту духовку, при температурі 180 градусів. Піца на кефірі готується недовго – буквально 20-30 хвилин і готова.