Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

Інгредієнти

Для тіста

200 гр. меду
130 г. коричневого цукру або цукру мускавадо
1 столова ложка рому
100 гр. розтопленого вершкового масла
1 яйце
500 гр. білого борошна
1 чайна ложка порошку для випічки
1 чайна ложка букету спецій кориці, імбиру і мускатного горіха

Для глазурі

2 яєчних білка
200 гр. двічі просіяної цукрової пудри
7-8 крапель лимонного соку
харчовий барвник (за бажанням)

Приготування різдвяного печива

Мед і коричневий цукор нагріти на вогні, злегка розтопити.

Суміш охолоджують і виливають в глибоку миску. Додати 1 ст. л. рому, 1 яйце і розтоплене масло. Перемішати міксером, поки не почне з’являтися піна.

Висипати борошно в іншу миску. Зробити поглиблення, влити в нього дріжджі і 1 ч. л. букету спецій кориці, імбиру і мускатного горіха. Все добре перемішати і додати в миску з сумішшю.

Розмішати в блендері, як можна краще, а потім домісити вручну тісто.

Поставити в холодильник мінімум на 2 години, щоб охолонуло. Потім розкачати товщиною приблизно півтора сантиметри і вирізати фігурки.

Випікати при температурі 150-160 градусів недовго, до золотисто-коричневого кольору.

Після того як печиво прохололо, його покривають глазур’ю.

Подобається допис? Поділіться з друзями: