Зміст
Інгредієнти
Для тіста
200 гр. меду 130 г. коричневого цукру або цукру мускавадо 1 столова ложка рому 100 гр. розтопленого вершкового масла 1 яйце 500 гр. білого борошна 1 чайна ложка порошку для випічки 1 чайна ложка букету спецій кориці, імбиру і мускатного горіха
Для глазурі
2 яєчних білка 200 гр. двічі просіяної цукрової пудри 7-8 крапель лимонного соку харчовий барвник (за бажанням)
Приготування різдвяного печива
Мед і коричневий цукор нагріти на вогні, злегка розтопити.
Суміш охолоджують і виливають в глибоку миску. Додати 1 ст. л. рому, 1 яйце і розтоплене масло. Перемішати міксером, поки не почне з’являтися піна.
Висипати борошно в іншу миску. Зробити поглиблення, влити в нього дріжджі і 1 ч. л. букету спецій кориці, імбиру і мускатного горіха. Все добре перемішати і додати в миску з сумішшю.
Розмішати в блендері, як можна краще, а потім домісити вручну тісто.
Поставити в холодильник мінімум на 2 години, щоб охолонуло. Потім розкачати товщиною приблизно півтора сантиметри і вирізати фігурки.
Випікати при температурі 150-160 градусів недовго, до золотисто-коричневого кольору.
Після того як печиво прохололо, його покривають глазур’ю.