Чудовий десерт – шоколад, запечений у листковому тісті.
Для приготування знадобиться мінімум інгредієнтів: плитка шоколаду, бездріжджове листкове тісто, сире яйце і будь-які горішки.
Шоколад загортаємо в тісто, змащуємо яйцем, посипаємо горіхами і випікаємо в духовці – все просто і смачно.
Зміст
Інгредієнти
шоколад (чорний або молочний) – 1 плитка
бездріжджове листкове тісто – 1 лист
яйце – 1 шт.
будь-які подрібнені горіхи.
Приготування шоколаду в листковому тісті
На лист пергаменту розкласти листкове тісто, в середину покласти шоколад. На тісті, від шоколаду по косій, зробити надрізи, шириною 2 см. Зручніше робити надрізи ножем для піци, але гарно виходить і простим ножем. Такі надрізи зробити з обох сторін від шоколаду.
Даті скласти смужки тіста на шоколад, щільно заплітаючи косичку. Шматочками тіста ретельно закрити краї отриманої слойки, з двох сторін. Можна спочатку закрити краї, а потім "заплітати" тісто.
Підготовлений шоколад в тісті змастити зверху яйцем, посипати горіхами і помістити в гарячу духовку, нагріту до 200 градусів, де і запікати наш шоколад в листковому тісті 20-25 хвилин. Слойка смачна в теплому вигляді або в охолодженому.