Торт “Кокосова ніжність”

Торт "Кокосова ніжність"

Інгредієнти

жовтки – 2 шт.
білок – 1 шт.
сіль – на кінчику ножа
борошно – 2 ст. ложки
цукор – 1 ст. ложка
желе для тортів – 1 пакетик
фігурки з шоколаду і свіжі ягоди для прикраси

Для желе

ягоди – 0,5 склянки
цукор – 3 ст. ложки
вода – 1,5 склянки
листовий желатин – 4 г.

Для мусу

жовтки – 4 шт.
кокосове молоко – 100 мл.
вершки (38%) – 200 мл.
білий шоколад – 150 г.
вершкове масло – 30 г.
листовий желатин – 10 г.

Приготування торта "Кокосова ніжність"

Збити білок з сіллю, а 2 жовтки з цукром. Вмішати білок в жовтки, ввести борошно та замісити тісто. Випікати в круглій формі в духовці 15 хвилин при 210 °С.

Для желе закип’ятити воду з цукром, додати підготовлений желатин, перемішати. В окрему форму викласти ягоди, залити їх сиропом, поставити в холодильник.

Для мусу жовтки змішати з молоком, додати цукор, поставити на вогонь і, помішуючи, довести майже до кипіння. Додати підготовлений за інструкцією желатин, перемішати. Додати розм’якшене масло і розтоплений шоколад, збити блендером, остудити. Збити вершки і ввести їх в мус.

У кільце для збору торта викласти бісквіт, зверху – ягідне желе, залити все мусом і поставити в холодильник на 3 години. Залити торт підготовленим за інструкцією на пакетику желе і прикрасити за бажанням.

Подобається допис? Поділіться з друзями: