Торт “Пломбір”

Торт "Пломбір"

Інгредієнти

маргарин – 200 г.
цукор (1 склянка в тісто, інша в крем) – 2 скл.
яйце – 1 шт.
сода (гасити в сметані) – 0,5 ч. л.
сметана – 3 ст. л.
борошно – 3 скл.
молоко – 0,5 л.
крохмаль – 2 ст. л.
масло вершкове – 300 г.
горіхи волоські – 1 скл.

Приготування торту "Пломбір"

Маргарин розтерти з 1 склянкою цукру, додати яйце і перемішати. Погасити соду в сметані і додати в тісто, перемішати. Додати 3 склянки борошна і замісити тісто так, щоб не прилипало до рук, але було м’яким.

Розділити тісто на 7 частин і спекти сім коржів в попередньо розігрітій духовці до 180 ˚С.

Коржі повинні бути тонкими, приблизно завтовшки 1-2 мм, Перекласти їх на деко можна за допомогою качалки. Випікаються вони дуже швидко – протягом 10-15 хвилин.

Для крему зварити молочний кисіль. Для цього молоко довести до кипіння і влити в нього крохмаль, розведений у невеликій кількості холодного молока або води, постійно помішуючи. Поставити остуджуватися. В цей час збити масло з цукром. Потім поступово додати в холодний молочний кисіль.

Поламати коржі на маленькі шматочки, додати подрібнені горіхи і перемішати з кремом. Частину крему залишити для прикраси (обмазати зверху). Викласти в будь-яку форму, яка вам подобається. Найпростіше у вигляді невеликої гірки, схожої на сніговий замет.

Поставити в холодильник, бажано на ніч, щоб торт просочився і застиг. Найсмачніше його їсти охолодженим.

Подобається допис? Поділіться з друзями: