Час приготування – 45 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
баклажани – 4 шт. перець солодкий червоний – 2 шт. помідори – 2 шт. цибуля ріпчаста червона – 1 головка куркума мелена – 1/2 ст. ложки насіння коріандру – 1 ст. ложка перець чилі мелений – 1/2 ч. ложки паста томатна – 2 ст. ложки овочевий бульйон – 300 г йогурт натуральний або сметана – 150 г олія – 2 ст. ложки
Приготування
Баклажани наріжте пластинами, посоліть і залиште на 20 хвилин. Потім промийте і наріжте кубиками. Перець наріжте соломкою. Помідори обшпарте і, очистивши від шкірки і насіння, наріжте дольками. Цибулю наріжте півкільцями.
Змастіть чашу мультиварки олією, викладіть в неї цибулю і злегка обсмажте її в програмі «Випічка». Додайте баклажани і смажте ще 3 хвилини. Покладіть до баклажанів солодкий перець і помідори, всипте куркуму, коріандр, чілі. Додайте томат, влийте бульйон і перемішайте.
Виберіть програму «Тушкування» і готуйте овочі протягом 5-10 хвилин. По закінченні приготування овочі посоліть, влийте йогурт або сметану, перемішайте.
Подавати цю закуску можна і гарячою, і холодною. При подачі посипте рубаною кінзою.
Щоб баклажани не гірчили, їх нарізують, викладають у друшляк, посипають сіллю, кладуть під гніт і дають постояти 20 хвилин.