Деруни з грибним соусом

Деруни з грибним соусом

Готуються деруни просто. Всього-то й потрібно сформувати з тертої картоплі подобу коржів і обсмажити їх на олії. Всі інші компоненти – на розсуд кухаря: борошно і яйце для кращого «скріплення», сіль, перець і цибуля для смаку, гриби або м’ясо в якості начинки, яка робить це блюдо ще більш ситним.

Інгредієнти на 4 порції

картопля – 1 кг
борошно пшеничне – 100 г
сода харчова на кінчику ножа
олія соняшникова – 50 г
сіль

Для соусу

гриби сушені – 50 г
борошно пшеничне – 1 ст. ложка
цибуля ріпчаста – 20 г
сіль

Приготування

Картоплю натріть на тертці.

Додайте борошно, соду, сіль і перемішайте.

Смажте деруни на соняшниковій олії, викладаючи суміш столовою ложкою, з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Для соусу замочіть гриби в холодній воді на чотири години. Настій злийте, процідіть і відваріть гриби в цьому ж настої. Готові гриби і цибулю наріжте.

Цибулю обсмажте разом з грибами на олії.

Борошно підсушіть на сухій сковороді, охолодіть і розведіть 2 склянками грибного відвару. Варіть, помішуючи, 5 хвилин. Влийте до смажених грибів і цибулі, посоліть, перемішайте і варіть 10 хвилин.

Подавайте деруни з грибним соусом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: