Готуються деруни просто. Всього-то й потрібно сформувати з тертої картоплі подобу коржів і обсмажити їх на олії. Всі інші компоненти – на розсуд кухаря: борошно і яйце для кращого «скріплення», сіль, перець і цибуля для смаку, гриби або м’ясо в якості начинки, яка робить це блюдо ще більш ситним.
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
картопля – 1 кг борошно пшеничне – 100 г сода харчова на кінчику ножа олія соняшникова – 50 г сіль
Для соусу
гриби сушені – 50 г борошно пшеничне – 1 ст. ложка цибуля ріпчаста – 20 г сіль
Приготування
Картоплю натріть на тертці.
Додайте борошно, соду, сіль і перемішайте.
Смажте деруни на соняшниковій олії, викладаючи суміш столовою ложкою, з обох боків до утворення золотистої скоринки.
Для соусу замочіть гриби в холодній воді на чотири години. Настій злийте, процідіть і відваріть гриби в цьому ж настої. Готові гриби і цибулю наріжте.
Цибулю обсмажте разом з грибами на олії.
Борошно підсушіть на сухій сковороді, охолодіть і розведіть 2 склянками грибного відвару. Варіть, помішуючи, 5 хвилин. Влийте до смажених грибів і цибулі, посоліть, перемішайте і варіть 10 хвилин.
Подавайте деруни з грибним соусом.