Зміст
Інгредієнти
картопля (середня) – 4 шт шинка – 40 г сир напівтвердий – 20-30 г зелень (асорті) – 1 пуч. приправа для картоплі (за смаком) олія (небагато) часник (маленький) – 1 зубчик
Приготування
Картоплю очистити, надати форму лаптя, за допомогою ножа і гострої чайної ложки.
Невеликим, гострим ножем, зробити малюнок-сіточку.
Кожну картоплину змастити олією, посипати приправою. Загорнути у фольгу і запекти до готовності в духовці, при середній температурі. Готовність перевіряти, проколюючи вилкою.
Шинку порізати дрібними кубиками, сир потерти на середній терці, пару гілочок кропу дрібно порізати, часник потерти на середній терці. Перемішати.
Готову картоплю звільнити від фольги.
Наповнити начинкою і поставити в духовку або мікрохвильовку, як тільки сир розплавиться, вийняти.
Страву посипати порізаною зеленню, прикрасити, викласти “лапті”. Відразу подати.