Котлети з моркви

Котлети з моркви

Інгредієнти

морква – 3 шт.
пластівці вівсяні – 1/2 склянки
вода – 1/3 склянки
цибуля ріпчаста – 2 шт.
олія (для смаження)
борошно кукурудзяне
борошно цільнозернове – 1 ст. ложка
сіль
перець чорний мелений

Для грибного соусу

шампіньйони – 300 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.
часник (зубчик) – 1 шт.
олія оливкова – 2-3 ст. ложки
сіль
перець чорний мелений
коріандр мелений
орегано сушений
сік томатний – 1/2 склянки

Приготування

Пластівці (краще суміш пластівців 5 злаків) залити гарячою водою і залишити до набухання.

Одну цибулину дрібно порізати та злегка підсмажити на олії.

Чищену моркву та другу цибулинку подрібнити на дрібній терці, найзручніше це зробити з допомогою кухонного комбайна.

Все змішати у мисці і додати сіль, спеції за смаком та ложку борошна.

Формувати невеличкі котлетки (приблизно виходить 12 штук), панірувати у кукурудзяному борошні та смажити на повільному вогні з обох сторін на олії. Перевертати котлети акуратно за допомогою лопатки. Готові котлети викладати на паперовий рушник, а потім повернути всі назад на сковорідку, вогонь вимкнути і залишити їх під кришкою на 10-15 хвилин.

Приготування грибного соусу

Грибочки порізати смужечками та підсмажити на розігрітій сковорідці з ложкою олії, відразу посолити, поперчити, додати по дрібці меленого коріандру та орегано. Готові грибочки викласти на тарілочку без соку, який виділився при обсмажені.

Подрібнену цибулю та часник підсмажити злегка на олії, додати гриби та томатний сік та протушити декілька хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: