Час приготування – одна година
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
рис – 150 г помідори – 12-18 шт. морква варена – 400 г цибуля ріпчаста – 5 головок кінза, петрушка, кріп і базилік по 3-4 гілочки олія – 100 г сіль
Приготування
Моркву дрібно наріжте. Рис переберіть, промийте кілька разів в гарячій і холодній воді. Всипте в киплячу підсолену воду, доведіть до кипіння на сильному вогні, зніміть піну, потім зменшіть вогонь і варіть рис до готовності при слабкому кипінні.
Відварений рис змішайте з морквою. Додайте дрібно нашатковану цибулю, дрібно посічену зелень, залишивши 1-2 столові ложки зелені для оформлення, посоліть за смаком.
У помідорів зріжте верхні частини, які будуть використовуватися в якості «кришок». За допомогою чайної ложки акуратно видаліть м’якоть, так, щоб не пошкодити стінки помідорів.
Помідори наповніть фаршем з рису і овочів, закрийте «кришками», викладіть в сотейник впритул один до одного і залийте сумішшю масла і м’якоті помідорів. Тушкуйте, закривши кришкою, на слабкому вогні протягом 20-30 хвилин.
Подавайте помідори на блюді.