Час приготування – одна година
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
рис – 3 ст. ложки баклажани – 4 шт. фарш м’ясний – 200 г цибуля зелена – 30 г маслини без кісточок – 12 шт. часник – 2 зубчики сир твердий тертий – 4 ст. ложки кінза – 1 пучок оцет бальзамічний – 2 ч. ложки паста томатна – 1 ст. ложка вино біле сухе – 1 стакан перець чорний мелений сіль
Приготування
Баклажани наріжте вздовж тонкими пластинками, посоліть, витримайте півгодини. Потім покладіть в киплячу воду, варіть 2 хвилини. Скибочки баклажанів з допомогою шумівки вийміть дайте воді стекти. Зваріть розсипчастий рис, охолодіть. Фарш змішайте з рисом, різаною цибулею, дрібно нарізаними маслинами, подрібненим часником і сиром. Суміш посоліть, поперчіть, додайте трохи різаної кінзи, перемішайте.
Викладіть начинку на скибочки баклажанів починаючи з більш широкого кінця, скрутіть рулетики, скріпіть дерев’яними шпажками. Покладіть рулетики у форму для запікання. Оцет змішайте з томатною пастою і половиною стакана води. Залийте сумішшю рулетики і запікайте їх 40 хвилин при 180 °С. Готові рулетики викладіть на блюдо.