Рулетики з баклажанів з м’ясом і рисом

Рулетики з баклажанів з м'ясом і рисом

Час приготування – одна година

Інгредієнти на 4 порції

рис – 3 ст. ложки
баклажани – 4 шт.
фарш м’ясний – 200 г
цибуля зелена – 30 г
маслини без кісточок – 12 шт.
часник – 2 зубчики
сир твердий тертий – 4 ст. ложки
кінза – 1 пучок
оцет бальзамічний – 2 ч. ложки
паста томатна – 1 ст. ложка
вино біле сухе – 1 стакан
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Баклажани наріжте вздовж тонкими пластинками, посоліть, витримайте півгодини. Потім покладіть в киплячу воду, варіть 2 хвилини. Скибочки баклажанів з допомогою шумівки вийміть дайте воді стекти. Зваріть розсипчастий рис, охолодіть. Фарш змішайте з рисом, різаною цибулею, дрібно нарізаними маслинами, подрібненим часником і сиром. Суміш посоліть, поперчіть, додайте трохи різаної кінзи, перемішайте.

Викладіть начинку на скибочки баклажанів починаючи з більш широкого кінця, скрутіть рулетики, скріпіть дерев’яними шпажками. Покладіть рулетики у форму для запікання. Оцет змішайте з томатною пастою і половиною стакана води. Залийте сумішшю рулетики і запікайте їх 40 хвилин при 180 °С. Готові рулетики викладіть на блюдо.

Подобається допис? Поділіться з друзями: