Тірокафтері – грецька закуска. У число її компонентів входять сир фета, який можна обсмажити, і оливкове масло. Нерідко крім фети використовують ще один або два сорти вершкового сиру, іноді йогурт або сметану. Гострий смак тірокафтері надає перець чилі, кількість якого може варіюватися. Тірокафтері подають як самостійне блюдо або як доповнення до овочів.
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
сир фета – 200 г перець чилі – 1 стручок перець солодкий червоний – 1 шт. олія оливкова – 5 ст. ложок орегано сушене мелене – 1 ч. ложка соус табаско – 4-5 крапель
Приготування
Перець очистіть, видаліть насіння, наріжте.
Перець, нарізаний сир і масло з’єднайте і подрібніть блендером в однорідну масу. Суміш остудіть.
Подавайте тірокафтері, посипавши орегано. Окремо подайте соус табаско, відварену молоду картоплю або будь-які інші варені овочі.