Цибулеві кільця

Цибулеві кільця

Оригінальна закуска – цибулеві кільця, приготовані в духовці.

Кільця цибулі паніруємо в борошні зі спеціями, потім мачаємо в кляр з йогурту, борошна, яєць, паніруємо в подрібнених картопляних чіпсах і запікаємо в духовці. Подаємо з улюбленим соусом або приготуємо простий соусі з йогурту зі спеціями.

Інгредієнти

2 великі цибулини
картопляні чіпси

Для панірування

2 ложки столові борошна
половина чайної ложечки солі
половина чайної ложечки чорного і червоного перцю

Для кляру

250 мл йогурту (без добавок і не солодкого)
2 сирих яйця
2-2,5 столові ложки пшеничного борошна

Приготування

Цибулини чистимо, миємо, витираємо насухо і нарізаємо кільцями в 1 см завтовшки.

У мисці змішуємо всі інгредієнти для панірування. В іншій мисці збиваємо вінчиком всі інгредієнти для кляру. Чіпси подрібнюємо в крихту.

Духовку нагріваємо до 200 градусів. Застеляємо деко папером для випічки, змащуємо папір олією і ставимо порожнє деко в гарячу духовку хвилин на 7 або поки масло почне «шипіти», але не горіти.

Поки нагрівається деко, всі кільця цибулі обвалюють в паніровці з борошна. Потім кожне колечко мачається в кляр, даємо трохи стекти зайвому тісту, обвалюємо у чіпсах і викладаємо на гаряче деко. Викладаємо так, щоб кільця не торкалися одне одного.

Випікаємо 6-8 хвилин при 200 градусах, потім, якщо необхідно, кільця перевертаємо і запікаємо іншу сторону.

Поки цибулеві кільця гарячі, можна їх трохи посолити, додати приправ або подати з будь-яким соусом. Наприклад, можна простий йогурт змішати з улюбленими спеціями і зеленню – просто і смачно.

Подобається допис? Поділіться з друзями: