Вареники з картоплею і грибами

Вареники з картоплею і грибами

Інгредієнти

1 ст. гарячої води
2 ст. л. жирної сметани
1 ст. л. вершкового масла
0,5 ч. л. солі
2,5 ст. борошна

Начинка

0,5 кг. картоплі
300 г. грибів
зелень
сіль, перець

Приготування

У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто.

Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимісити руками до тих пір, поки воно не стане еластичним.

Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготуємо начинку.

Картоплю відварити і розім’яти в пюре.

Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії.

З’єднати з картопляним пюре. Додати дрібно посічену зелень, посолити, поперчити. Начинка готова – можна починати ліпити вареники.

Відрізати 1/3 тіста. Розкачати в довгий пласт, приблизно 10 см. шириною.

За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкачане тісто.

Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см. один від одного.

Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку. Притиснути шов пальцями.

Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник, поки ви будете ліпити інші.

Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа, горошку чорного перцю і зелені.

Як тільки вареники спливуть, дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною і вершковим маслом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: