Зміст
Інгредієнти
1 ст. гарячої води 2 ст. л. жирної сметани 1 ст. л. вершкового масла 0,5 ч. л. солі 2,5 ст. борошна
Начинка
0,5 кг. картоплі 300 г. грибів зелень сіль, перець
Приготування
У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто.
Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимісити руками до тих пір, поки воно не стане еластичним.
Накрити тісто плівкою і залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготуємо начинку.
Картоплю відварити і розім’яти в пюре.
Гриби дрібно порізати і обсмажити в олії.
З’єднати з картопляним пюре. Додати дрібно посічену зелень, посолити, поперчити. Начинка готова – можна починати ліпити вареники.
Відрізати 1/3 тіста. Розкачати в довгий пласт, приблизно 10 см. шириною.
За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на розкачане тісто.
Кульки начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см. один від одного.
Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку. Притиснути шов пальцями.
Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки вирізати вареники. Скласти вареники в блюдо і поставити в холодильник, поки ви будете ліпити інші.
Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа, горошку чорного перцю і зелені.
Як тільки вареники спливуть, дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною і вершковим маслом.