Як правильно вживати мед

Як правильно вживати мед

Важливо розуміти, що найбільшу користь мед дасть, якщо вживати його в натуральному вигляді, не нагріваючи і ні з чим не змішуючи, тобто просто з’ївши мед ложкою;

Найкраще їсти мед в першій половині дня і між сніданком і обідом. Натщесерце краще мед не їсти, так як можна перебити апетит до сніданку, а добре поснідати дуже важливо. Краще, щоб після сніданку пройшло близько двох годин, щоб шлунок був уже порожній, але ще не було відчуття голоду. Таким чином мед засвоїться найкраще. Дуже важливо вживати мед саме в першій половині дня, так як він містить багато вуглеводів (в тому числі глюкозу і фруктозу), які організм потім зможе витратити протягом дня, це дасть відчуття бадьорості, додати сил, а також убезпечить від накопичення зайвого підшкірного жиру, як було б якщо вживати його ввечері;

Мед не можна нагрівати вище температури 40 градусів по Цельсію, так як при цьому не тільки можуть зруйнуватися деякі вітаміни і послабиться дія речовин, але і можуть статися реакції, в результаті яких може утворюватися речовина гідроксиметилфурфурол, а це отруйна речовина для нашого організму. У маленьких дозах, він великої шкоди не принесе, але навіщо тоді вживати мед, якщо і користі від нього ніякої?

В день потрібно з’їдати 1-2 чайні ложки меду, цього цілком вистачить для профілактики авітамінозу і підвищення імунітету проти вірусних захворювань. Але це не означає, що час від часу ви не можете себе побалувати склянкою молока вприкуску з хлібом, змащеним медом;

Краще вживати мед цілий рік, тобто починати вживати його вже зараз. Якщо ми вирішимо вживати його вже навесні, то він, звичайно, буде корисний у будь-якому випадку, але краще підготувати організм заздалегідь до весняної нестачі вітамінів в продуктах харчування, а також до можливих простудних захворювань під час зміни погоди.

Подобається допис? Поділіться з друзями: