Баранина гриль

Баранина гриль

Час приготування – 40 хвилин + маринування

Інгредієнти на 2 порції

баранина (корейка на кістці ) – 1 кг
цибуля ріпчаста – 8-10 головок
лимон – 1 шт.
коньяк – 1-2 ст. ложки
кріп рубаний – 2 ст. ложки
кінза рубана – 3 ст. ложки
базилік рубаний – 3 ст. ложки
оцет виноградний – 2 ст. ложки
перець чорний мелений – 2 ч. ложки
перець духмяний мелений – 1 ч. ложка
гвоздика – 5 бутонів
сіль – 3 ч. ложки

Приготування

Баранячу корейку розріжте на шматки по ширині кістки, посоліть, поперчіть, посипте меленою гвоздикою, додайте сік і цедру лимона, натерту на тертці цибулю, коньяк, оцет і зелень, перемішайте і поставте в прохолодне місце.

Через 7-8 годин баранину обсмажте на решітці над розжареним вугіллям, змащуючи баранячим салом.

Подавайте баранину відразу. В якості приправи подайте кетчуп, ткемалі або гранатовий соус.

Гарніром до шашлику можуть служити свіжі помідори, скибочки лимона, нарізана кружечками ріпчаста цибуля, зелена цибуля, кінза, тархун.

Подобається допис? Поділіться з друзями: