Час приготування – 40 хвилин + маринування
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
баранина (корейка на кістці ) – 1 кг цибуля ріпчаста – 8-10 головок лимон – 1 шт. коньяк – 1-2 ст. ложки кріп рубаний – 2 ст. ложки кінза рубана – 3 ст. ложки базилік рубаний – 3 ст. ложки оцет виноградний – 2 ст. ложки перець чорний мелений – 2 ч. ложки перець духмяний мелений – 1 ч. ложка гвоздика – 5 бутонів сіль – 3 ч. ложки
Приготування
Баранячу корейку розріжте на шматки по ширині кістки, посоліть, поперчіть, посипте меленою гвоздикою, додайте сік і цедру лимона, натерту на тертці цибулю, коньяк, оцет і зелень, перемішайте і поставте в прохолодне місце.
Через 7-8 годин баранину обсмажте на решітці над розжареним вугіллям, змащуючи баранячим салом.
Подавайте баранину відразу. В якості приправи подайте кетчуп, ткемалі або гранатовий соус.
Гарніром до шашлику можуть служити свіжі помідори, скибочки лимона, нарізана кружечками ріпчаста цибуля, зелена цибуля, кінза, тархун.