Час приготування – 1 година 40 хвилин + замочування
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
м’якоть яловичини – 600 г гриби білі сушені – 50 г олія – 3 ст. ложки картопля – 7 шт. цибуля ріпчаста – 2 головки сіль
Для соусу
бульйон яловичий – 300 г масло вершкове – 2 ст. ложки борошно пшеничне – 1 ст. ложка сметана – 1 ст. ложка томатна паста – 4 ст. ложки сіль
Для тіста
борошно пшеничне – 1/2 склянки масло вершкове – 50 г яйце – 1 шт. сіль
Приготування
М’ясо наріжте брусочками і обсмажте на частині масла до напівготовності. Цибулю наріжте півкільцями, картоплю – брусочками, змішайте і обсмажте на олії.
Попередньо замочені гриби відваріть і наріжте соломкою.
Для соусу борошно підсушіть на сковороді без жиру. Додайте масло, томатну пасту, посоліть і прогрійте ще кілька хвилин. Потім влийте сметану, бульйон і перемішайте.
З борошна, масла, половини яйця і солі замісіть тісто і розкачайте з нього 4 коржі.
М’ясо, картоплю з цибулею і гриби розкладіть в горщики, посоліть і залийте соусом. Горщики по верхньому краю змастіть збитою половиною яйця, що залишилася, і накрийте кожен коржем з тіста. Тушкуйте м’ясо в духовці 30 хвилин при 250 °С.
Щоб не перебити ніжний смак грибів, не додавайте в такі страви занадто багато спецій.