Печеня (яловичина та гриби)

Печеня (яловичина та гриби)

Час приготування – 1 година 40 хвилин + замочування

Інгредієнти на 4 порції

м’якоть яловичини – 600 г
гриби білі сушені – 50 г
олія – 3 ст. ложки
картопля – 7 шт.
цибуля ріпчаста – 2 головки
сіль

Для соусу

бульйон яловичий – 300 г
масло вершкове – 2 ст. ложки
борошно пшеничне – 1 ст. ложка
сметана – 1 ст. ложка
томатна паста – 4 ст. ложки
сіль

Для тіста

борошно пшеничне – 1/2 склянки
масло вершкове – 50 г
яйце – 1 шт.
сіль

Приготування

М’ясо наріжте брусочками і обсмажте на частині масла до напівготовності. Цибулю наріжте півкільцями, картоплю – брусочками, змішайте і обсмажте на олії.

Попередньо замочені гриби відваріть і наріжте соломкою.

Для соусу борошно підсушіть на сковороді без жиру. Додайте масло, томатну пасту, посоліть і прогрійте ще кілька хвилин. Потім влийте сметану, бульйон і перемішайте.

З борошна, масла, половини яйця і солі замісіть тісто і розкачайте з нього 4 коржі.

М’ясо, картоплю з цибулею і гриби розкладіть в горщики, посоліть і залийте соусом. Горщики по верхньому краю змастіть збитою половиною яйця, що залишилася, і накрийте кожен коржем з тіста. Тушкуйте м’ясо в духовці 30 хвилин при 250 °С.

Щоб не перебити ніжний смак грибів, не додавайте в такі страви занадто багато спецій.

Подобається допис? Поділіться з друзями: