Час приготування – одна година
Зміст
Інгредієнти на 5 порцій
рис круглозерний – 300 г баранина жирна – 1 кг вода – 3 стакани цибуля ріпчаста – 3 головки шафран (рильця або мелений) – 0,2-0,25 г кмин сушений мелений – 2 ч. ложки перець чорний мелений сіль
Приготування
Рис промийте кілька разів в гарячій і холодній воді, залийте водою кімнатної температури на 1-2 години. М’ясо почистіть від плівок і сухожиль, потім дрібно наріжте. Обсмажте м’ясо на слабкому вогні, додайте дрібно нарізану цибулю і смажте, постійно помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане золотистою. Додайте рис, влийте холодну воду, посоліть і доведіть до кипіння.
Шафран залийте 2-3 столовими ложками гарячої води. Через 15 хвилин додайте чорний перець, кмин і настій шафрану. Тушіть ще 15 хвилин так, щоб рис розварився, а м’ясо легко розпадалося при натисканні виделкою. Зніміть з вогню, накрийте кухонним рушником і зверху щільно притисніть кришкою. Залиште в теплі на 10 хвилин.
Подайте плов з баранини гарячим, посипавши різаною зеленню.